Bliksempraat

Uit Pareltaal
Versie door Martien (overleg | bijdragen) op 25 okt 2008 om 14:51 (Typos)
Naar navigatie springen Naar zoeken springenLightning-talk-medium.jpg


…je neemt deel aan een of of andere samenscholing zoals een onconferentie.

✣  ✣  ✣

je hebt wat te vertellen. Je wilt graag dat iedereen het hoort. Het heeft met je passie, met je roeping te maken. Je bent bevlogen en kan het wel van de daken schreeuwen.

bliksempraat zijn zestien presentaties van vijf minuten door verschillende sprekers gegeven in een tijdslot van negentig minuten. Of elf presentaties in een tijdslot van zestig minuten. Een pecha kucha is ook een perfecte presentatievorm. bliksempraat is vaak korte, intens en uitermate interessant en onderhoudend voor alle deelnemers. Degenen die de conferentie of samenscholing organiseren, realiseren zich dat ze een ongeëvenaarde kans bieden om nieuwe sprekers voor het eerst de gelegenheid te geven van zich te laten horen, zonder dat ze zich de moeite hoeven getroosten om een lange presentatie voor te bereiden.

Daarom:

Presenteer in ongeveer vijf minuten je ding. De essentie. Maak je punt aan het begin. Negeer details en oefen, oefen, oefen. En maak je herkenbaar en vindbaar na afloop. Of plaats een URL op elke slide die je toont. Trek mensen naar jouw verhaal met een minisage in het programmaoverzicht.

✣  ✣  ✣

Uitgelaten en voldaan stap je van je zeepkist af. In het wereldcafé en de vissenkomdialoog die volgen merk je dat jouw verhaal tot de verbeelding spreekt: continu hoor je flarden van jouw bliksempraat terug. Met een pecha kucha dwing je jezelf nog meer tot de kern te komen.


✣  ✣  ✣Meer op: