Epicentrum

Uit Pareltaal
Ga naar: navigatie, zoeken


…De ontwikkeling van een potentieel baanbrekende innovatie op welk gebied dan ook.

✣  ✣  ✣

Een vibrerende samenwerking tussen mensen die innovatieve, creatieve, nobele wereldveranderende activiteiten ondernemen en elkaar aansteken en ideeën uitwisselen. Waar je jouw kameraden ontmoet, samen werkt, lacht, eet, praat, in de ogen kijkt en elkaar leert kennen in alle rijkdom van primaire non-verbale communicatie die alleen maar plaats kan vinden in elkaar fysieke nabijheid.

Een epicenter wordt gevoed door:

  • Wederzijdse waardering—Riskante bewegingen worden door de groep met applaus ontvangen, subtiliteiten worden gewaardeerd, en vriendelijke en sportieve competitie prikkelt de verlegenen.
  • Rappe uitwisseling van instrumenten en technieken—Flaneer met nieuwe vindingen zodra je ze ontdekt en deel ze met iedereen. Ideeën stromen snel door de gelederen door de gemeenschappelijke taal en zintuigelijke gevoeligheid.
  • Netwerkeffecten van succes —Als er een record wordt gebroken ontstaat er een hit of barst doorbraak uit die door de gehele gemeenschap wordt geclaimd. Dit bekrachtigt verder succes.
  • Lokale tolerantie voor nieuwigheden—De lokale gevestigde orde duwt niet te hard terug tegen de overtredingen van de activisten. De afvalligen en buitenbeentjes worden door deze bufferzone beschermd.

Een epicenter kan bijna overal uitbarsten en op verschillende schaalniveaus: in een hoek van een bedrijf, in een buurt, of in een hele regio.

Daarom:

Creëer een aparte plek—een honk, een studio, een atelier—waar creatieven, buitenbeentjes en afvalligen elkaar op een veilige en bruisende manier kunnen ontmoeten en waar langzaam en zeker het groepsgeheugen kan groeien.

✣  ✣  ✣✣  ✣  ✣Externe links