Categorie:Innovatie

Uit Pareltaal
Ga naar: navigatie, zoeken

Creatieprocess.png

Albert Einstein wist al de je bepaalde problemen niet “zomaar op kan lossen” en zei:

“Je kunt nooit een probleem oplossen op het zelfde niveau als het gecreëerd is.”

Soms loopt je volkomen vast en lijkt er geen uitweg. Wat te doen? Dat is precies het moment om wat afstand te nemen en uit die neerwaarste spiraal te stappen. Maar hoe?

Een goede brainstorm kan het antwoord zijn. Een brainstorm is een uitmuntende manier om in een korte tijd tonnen ideeën te ontwikkelen. De gouden regel van brainstormen is:

Kwantiteit boredt kwaliteit.

Hoe meer ideeën je hebt, hoe groter de kans dat je een fantastich idee ontdekt.

  1. Schrijf de kwestie helder op voordat je begint. Begin met “Hoe kan ik…”, “Hoe kunnen we…”.
  2. Verzamel zoveel mogelijk ideeën tijdesn de brainstorm en geef alles een kans. Alle ideeën zijn goed. Praat over ze—schreeuw ze uit. Schrijf ze op.
  3. Ga net zolang door tot je vastloopt of niet meer kan. Pas dan die brainstormtechnieken toe die je weer op gang helpen. Sommige technieken zijn makkelijk. Anderen zijn moeilijk. Kies er een of allemaal.
  4. Je hebt nu veel ideeën verzameld. Tijd om de besten te kiezen. Als je met een groep brainstormt, vraag dan iedereen om hun vijf favoriete ideeën op te schrijven. Kies daar een top drie uit.
  5. Werk de ideeën uit in meer detail. Maak ze concreter. Denk na over wat of wie je nodig hebt, hoeveel het kost en zo voort…

Ondercategorieën

Deze categorie bevat de volgende 4 ondercategorieën, van een totaal van 4.

I