Overleg:Pareltaal

Uit Pareltaal
Ga naar: navigatie, zoeken

uit http://cui.unige.ch/db-research/Enseignement/analyseinfo/AboutBNF.html

BNF is an acronym for "Backus Naur Form". John Backus and Peter Naur introduced for the first time a formal notation to describe the syntax of a given language. The definition of BNF expressed in BNF:

http://www.watwerktwel.nl/+plaatjes/bnf.jpg

BNF is not ony important to describe syntax rules in books, but it is very commonly used (with variants) by syntactic tools.

Okay, Harry, BNF we go! Zie Patroontaal in BNF


Harry 15:52, 11 March 2007 (CET): een herkenbaar voorbeeld van patronen:

“Leegstaande panden die lange tijd onbewoond blijven en zodoende verkrotten, ontsieren niet alleen het straatbeeld maar nodigen uit tot allerlei toestanden zoals momenteel de kraakpanden in de Frans Beirenslaan.

Tevens trekken zij allerlei ongedierte aan zoals ratten, wat niet bevorderlijk is voor de volksgezondheid.

Wat zou de aansprakelijkheid van de gemeente zijn mocht er in zo een pand een ongeluk gebeuren door bv. spelende kinderen ?

Onze fractie is van mening dat zulke toestanden kordaat moeten aangepakt worden, de invoering van een krotbelasting zoals in vele gemeenten het geval is moet als drukkingsmiddel kunnen gebruikt worden om krotten uit de gemeente te weren.

Wij stellen voor dat het College van Burgemeester en Schepenen een ontwerptekst opmaakt voor zulke belasting, die op een commissievergadering uitvoerig kan besproken worden.”