Postlijst

Uit Pareltaal
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


…met een groep mensen werk je gepassioneerd aan een doel. Goede heldere communicatie is van levensbelang. e-mail, Wiki, weblog, teleconferentie en in levende lijve houden je voortdurend op de hoogte. Je wordt overladen met gegevens. Hoe hou je het allemaal bij en hoe scheidt je kaf van koren?

✣  ✣  ✣

Met een postlijst ('mailing list') bereik je in één klap en heel eenvoudig alle teamleden. Maar soms vervuilt een postlijst je electronische brievenbus—vooral als een postlijst als discussiekanaal wordt gebruikt.


Daarom:

Gebruik een postlijst hoofdzakelijk voor signalering en zeker niet voor discussies. Schrijf lichtgewicht berichten van maximaal honderd woorden. Lekker puntig zodat de ontvangers makkelijk kaf van koren kunnen scheiden. Verwijs naar andere plekken op het web en gebruik een Wiki voor meer gestructureerde inhoud. Een on-line forum of nieuwsgroep is ideaal voor dialogen en discussies.

✣  ✣  ✣

Gebruik de postlijst bijvoorbeeld voor dagelijkse koppensnellers. Verwijs dialoog en discussie naar een forum of nieuwsgroep.


✣  ✣  ✣