Projectontwikkelaar met domeinkennis

Uit Pareltaal
Ga naar: navigatie, zoeken


…je weet duidelijk wat je wilt. Er is een heldere product- of projectbeschrijving, bij voorkeur in de vorm van een octrooischrift.

✣  ✣  ✣

Je wilt een project uitvoeren tegen een vaste prijs en opleverdatum.

De projectontwikkelaar dient domeinkennis te hebben en de taal van de klant te spreken om een project goed te kunnen specificeren. Een projectontwikkelaar zonder deze domeinkennis verkleint de kans op slagen. Help de projectontwikkelaar met het verkrijgen van de vereiste kennis. De ontwikkelaar dient in staat te zijn om de juiste vragen te stellen en oplossingen te ontwikkelen en uit te leggen in onze eigen taal. Vragen zoals “Heb je eigenschap X nodig? Klanten in vier vergelijkbare eerdere projecten hadden allemaal X nodig.” tonen de kennis, kunde en ervaring van de ontwikkelaar.

Met de juiste kennis, kunde en ervaring zijn de schattingen en ramingen een stuk nauwkeuriger te doen. Actuele ervaringen en metingen uit eerdere projecten versterken de kans van slagen. Vraag de projectontwikkelaar de algemene risico's van vergelijkbare projecten in kaart te brengen, waarmee de expertise duidelijk aangetoond wordt.

Ook bij de uitvoering van het project verhoogt domeinkennis en organisatiekennis van de projectontwikkelaar de kans van slagen. Hoe korter de lijst van voorziene originele problemen en oplossingen, hoe groter de kans van slagen.

Daarom:

Kies voor projecten met een vaste prijs een projectontwikkelaar met de kennis, kunde en ervaring in het domein van toepassing zodat nauwkeurige specificaties, betrouwbare schattingen en aantoonbare eerdere successen de kans van slagen maximaliseren.

✣  ✣  ✣

projectontwikkelaar met technologiekennis staat boven de materie.


✣  ✣  ✣





AuteurPascal van Cauwenberghe +
BronAgile Fixed Price Projects +
Daarom in één regelKies een projectontwikkelaar met de kennis, kunde en ervaring in het domein van toepassing. +
Is een parelProjectontwikkelaar met technologiekennis + en Enabling disclosure +
ThemaBouwen + en Projectleiden +
VertalerGebruiker:Martien +
Wens in één regelJe wilt een project uitvoeren tegen een vaste prijs en opleverdatum. +