Vurig verlangen

Uit Pareltaal
Naar navigatie springen Naar zoeken springenVurig-verlangen.png
"Make no small plans; they have no magic to stir men’s blood and probably themselves will not be realized. Make big plans; aim high in hope and work, remembering that a noble, logical diagram once recorded will not die.” – Daniel H. Burnham

…je ontvangt een idee. Waauw! Ongekend. Als ik dat eens kan realiseren.

✣  ✣  ✣

Veel ideeën sterven een vroege dood. Belanden tussen de distels of rotsen. Maar een idee krijg je niet zomaar. Een idee wil graag werkelijkheid worden. Da's taai en hard werken.


Daarom:

Schrijf je idee op. Schrijf er een SMART plan bij, bijvoorbeeld als een hoshin kanri. Voer het plan uit. nu meteen.

✣  ✣  ✣

Ook bekend als intentie-experiment, quantum experiment, The Secret of Law of Attraction.


✣  ✣  ✣

Wordt lid van de twee procent club

70%: van de mensen leven hun leven en wensen slechts de dingen. Deze wensen zijn vluchtig als de wind. Ze hebben geen kracht om iets dan ook maar te vormen.
10%: van de mensen ontwikkelen hun wensen in verlangens. Ze willen telkens hetzelfde, maar dat is dan ook het einde van hun toewijding.
8%: ontwikkelen hun wensen en verlangens in hoop. Ze durven zich zo nu en dan voor te stellen wat ze zoeken.
6%: vertaalt de hoop in een geloof. Ze verwachten wat ze uiteindelijk willen dat er gebeurt.
4%: kristalliseert hun wensen, verlangens en hopen in een geloof en daarna in een vurig verlangen, en uiteindelijk in vertrouwen.
2%: tenslotte, nemen de laatste twee stappen en maken een plan om datgene te realiseren wat ze willen en voeren het plan vervolgens uit. Ze passen de formule voor zelfvertrouwen en hun positief mentale houding onvermoeibaar toe.

De methode waardoor je verlangen naar rijkdom omgezet kan worden in haar financiële of materiële equivalent bestaat uit zes definitieve praktische stappen:

  1. Stel in je gedachten de exacte hoeveelheid geld vast die je verlangt. Het is niet voldoende om te zeggen "Ik wil zat geld." Wees duidelijk over de hoeveelheid. (Er is een psychologische reden voor deze exactheid die in een ander patroon wordt uitgelegd.)
  2. Bepaal precies wat je van plan bent terug te geven voor de hoeveelheid geld die je verlangt. Er bestaat niet zoiets als "iets voor niets".
  3. Stel de definitieve datum vast waarop je van plan bent het geld dat je verlangt in bezit te hebben.
  4. Maak een definitief plan om je verlangen uit te voeren en begin nu meteen met de uitvoering van dat plan, of je er nou klaar voor bent of niet.
  5. Schrijf een heldere en precieze verklaring van de hoeveelheid geld die je van plan bent te verzamelen, noem de tijdslimiet voor haar vergaring, zeg wat je van plan bent ervoor terug te geven, en beschrijf een helder plan waarmee je het realiseert.
  6. Lees je schriftelijke verklaring twee keer per dag hardop. Een keer net voordat je 's avonds gaat slapen, en een keer net nadat je bent opgestaan in de ochtend. Verbeeld je, zie, voel, geloof en doe alsof je het geld al in je bezit hebt.

Het is belangrijk dat je deze instructies volgt. Het doel is dat je dit geld wilt hebben en zo besloten ben dat je jezelf overtuigt dat je het hebt. Zo wordt je geldbewust. Vergeet daarbij absoluut de tweede stap niet: wat geef je terug voor de door jou vergaarde rijkdom. Wees hier zo helder, duidelijk en concreet mogelijk in.

✣  ✣  ✣

Bijzonder dat Napoleon Hill deze zaken al in 1937 in zijn boek aardrock:Think And Grow Rich publiceerde. Hij liep, zonder dat hij het waarschijnlijk wist, al enorm voor op het gebied van quantum fysica en het Zero Point Field (Lynne McTaggart) of Akashic Field (Ervin Laszlo).

Zie ook: