Waardering achteraf

Uit Pareltaal
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


…opgeleverd verhaal, werk, bewezen diensten en andere zaken waar jij aandacht aan en energie in hebt gestoken.

✣  ✣  ✣

Je wilt graag een billijke vergoeding ontvangen voor door jou toegevoegde waarde. En de ontvanger wil die billijke prijs graag betalen voor jouw producten en diensten. Een prijs tussen vrienden.

Jullie kunnen pas achteraf bepalen wat het geleverde ieder van jullie waard is. Gebruik de stemkracht van geld. Geld is een krachtige energievorm waarmee je waardering uit kunt drukken voor een geleverde dienst of een product. Stemmen met geld dus.

Daarom:

Doe je ding, vraag de ander in geld wat de inspanning je kostte, maar vraag daarbij wat het geleverde de ander waard is en welke factuur je mag sturen. Wil je als gever meer zekerheid en als ontvanger een duidelijker prijsafspraak, overweeg dan herwaardering achteraf.

✣  ✣  ✣

Werkt prettig samen met oprechte deelgeving en boter vóór de vis. Verhoog het commitment (en voorkom no show) door boter vóór de vis te vragen en wel een prijs op je product of dienst te zetten. Kies de prijs zodanig dat je voor alle betrokkenen het risico minimaliseert. Meestal kom je dan net onder de kostprijs uit. Dat zorgt er tevens voor dat jij scherp blijft en je uiterste best zult doen zo'n goed mogelijk resultaat neer te zetten. Tegelijkertijd ervaart de koper dat het serieus is en niet vrijblijvend. De koper blijft altijd aan het stuur want de koper bepaalt de uiteindelijke waarde.


✣  ✣  ✣