Comfortabele projectomvang

Uit Pareltaal
Ga naar: navigatie, zoeken


…Uitdagende projecten.

✣  ✣  ✣

Maximaal rendement, dus minimale investeringen en risico combineren met maximale opbrengsten.

Een op elkaar ingespeeld team dat al eerder projecten van een verglijkbare omvang en complexiteit met succes heeft uitgevoerd verhoogt de kans op succes bij een project met vaste prijs. Een team dat gewend is om projecten van zes maanden te doen en nu ineens een project van meer dan 1 jaar oppakt loopt een groot risico. Als het project langer dan gewend is:

  • zijn er meer eisen te analyseren, schatten en plannen;
  • worden plannings- en schattingsfouten groter omdat de schattingen voor de latere delen van het project gebaseerd zijn op de eerdere delen;
  • lopen meer kans om wijzigingen in het pakket van eisen op te nemen omdat de omstandigheden van het systeem veranderen.

Heeft het op elkaar ingespeeld team een vergelijkbare grootte als bij eerdere projecten? Het leiden van een team van 50 personen is fundamenteel anders dan het leiden van een team van 5. Als het team groter is:

  • wordt de overhead voor communicatie groter (relatief aan de wortel van het aantal mensen);
  • neemt communicatiestoring en onbegrip toe;
  • kost het verdelen en synchroniseren van werk meer inspanning;
  • is het moeilijker om een gedeelde visie en waarden te vinden;
  • wordt verandering moeilijk omdat meer mensen overtuigd dienen te worden.

Grotere projecten vereisen meer tijd en/of meer mensen. Langere projecten en grotere teams zijn minder efficient dan kortere projecten en kleinere teams omdat de effecten van grootte niet lineair zijn.

Daarom:

Kies voor een project met vaste prijs een op elkaar ingespeeld team dat met een vergelijkbare samenstelling en grootte al eerder projecten met deze omvang en complexiteit met succes heeft afgerond.

✣  ✣  ✣

Combineer je keuze met een projectontwikkelaar met domeinkennis en een projectontwikkelaar met technologiekennis voor optimaal resultaat. Spreek een prettige ontwikkelepisode af.


✣  ✣  ✣

AuteurPascal van Cauwenberghe +
BronAgile Fixed Price Projects +
Daarom in één regelKies voor een projectomvang net voorbij gaat aan de huidige ervaring van een op elkaar ingespeeld ontwikkelteam. +
Is een parelOp elkaar ingespeeld team +, Project met vaste prijs +, Projectontwikkelaar met domeinkennis +, Projectontwikkelaar met technologiekennis + en Ontwikkelepisode +
ThemaBouwen + en Projectleiden +
VertalerGebruiker:Martien +
Wens in één regelMaximaal rendement, dus minimale investeringen en risico combineren met maximale opbrengsten. +