Drie keer drie regel

Uit Pareltaal
Ga naar: navigatie, zoeken


…een gezamenlijke missie of een grootse gevaarlijke gedurfde doel nastreven.

✣  ✣  ✣

Sneller en beter een breedgedragen oplossing voor een organisatiebreed probleem ontdekken terwijl je niet het hele systeem bij in één ruimte kunt krijgen.

Je krijgt veel makkelijker een oplossing als je de mensen eerstehands toegang verschaft tot het gedrag van de andere delen van het systeem waarop ze vertrouwen. Je kunt alleen maar een systeem veranderen in relatie tot het grotere systeem waar het deel van uitmaakt. Daarom creëert “team work” betere werkploegen zonder dat de gehele onderneming verbetert. Elke teamvergadering vereist vele andere vergaderingen voordat het werk gedaan in het centrum invloed heeft op het geheel.

Daarom:

Kies een onderwerp dat of beslissing die meer dan één afdeling of functie raakt. Verzamel de vertegenwoordigers van drie niveaus en drie functies die allemaal een belang in de uitkomst hebben voor een gezamenlijke meedogenvolle dialoog, een goed gesprek. Kies een doel dat haalbaar is in de beschikbare tijd.

✣  ✣  ✣

Ook nog creatief willen zijn? Zorg dan voor een samenstelling die breed, diep en dwars is.


✣  ✣  ✣

AuteurMarvin Weisbord + en Sandra Janoff +
BronDon't Just Do Something, Stand There! +
Daarom in één regelVerzamel de vertegenwoordigers van drie niveaus en drie functies die allemaal een belang in de uitkomst hebben voor een gezamenlijk goed gesprek met een haalbaar doel voor de beschikbare tijd +
Is een parelGrootse gevaarlijke gedurfde doel +, Meedogenvolle dialoog + en Breed, diep en dwars +
ThemaOrganiseren + en Veranderen +
VertalerMartien van Steenbergen +
Wens in één regelSneller en beter een breedgedragen oplossing voor een organisatiebreed probleem ontdekken terwijl je niet het gehele systeem in één ruimte bijeen kunt krijgen. +