Sprint

Uit Pareltaal
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


…een project, een gezamenlijke onderneming, of gewoon een ding dat je zelf wilt doen.

✣  ✣  ✣

Je wilt regelmatig voortgang boeken en regelmatig terugkoppeling over de resultaten.

Een "groot ontwerp vooraf" faalt meestal. De bewijzen daarvan vindt je overal. In grote projecten met dikke bijbels specificaties en ontwerpen die letterlijk gevolgd moeten worden worden er zaken gebouwd waarvan achteraf blijkt dat je ze toch niet nodig hebt. Bovendien werkt het zeer onnatuurlijk, letterlijk tegennatuurlijk, en levert het veel stress op. Tot aan burn-out toe.

Daarom:

Spreek met elkaar af dat je voortdurend korte sprints trekt in de richting van het grootse gevaarlijke gedurfde doel en vurig verlangen. Plak de sprints telkens aan elkaar door met een planningsspel. Kies een hartslag die prettig aanvoelt en stel die bij indien gewenst.

✣  ✣  ✣

Met een seizoenslag van 13 weken kun je prachtige sprints trekken: 1 van 12 weken, 2 van 6 weken, 3 van 4 weken, 4 van 3 weken, 6 van 2 weken en 12 van 1 week. Gebruik de week die overblijft voor een planningsspel van een dag waarin je het vorige seizoen afsluit, voortschrijdend inzicht integreert in een mogelijk aangepast grootse gevaarlijke gedurfde doel en lering trekt uit het afgelopen seizoen.


✣  ✣  ✣