Vervallen eisen naar een vervolgproject

Uit Pareltaal
Ga naar: navigatie, zoeken


…een mogelijk omvangrijk project waarin door voortschrijdend inzicht nieuwe gebruikersverhalen zijn ontstaan en opgenomen zijn in de verhalenbundel.

✣  ✣  ✣

Zinnige gebruikersverhalen die vrijkomen door een uitwisselingsverzoek behouden voor de toekomst.

Als de vervallen eisen uit een uitwisselingsverzoek ook zinnig en cruciaal zijn, verzamel ze dan voor een vervolgproject dat van start kan gaan als de eerste ontwikkelepisode afgesloten is. Maak bijvoorbeeld een tweede verhalenbundel aan waarin je ze verzameld voor een nieuwe ontwikkelepisode met nieuwe eisen, nieuwe planning, een nieuw budget en een nieuw contract.

De grootste verschillen met een project dat met veranderverzoeken (“change requests”) werkt zijn:

  • Met veranderverzoeken heb je één groot (complex) project dat over tijd en over budget gaat.
  • Met uitwisselingsverzoeken heb je twee kleinere projecten die binnen de tijd en budget worden opgeleverd. Welk scenario kies jij?
  • Als klant kan je het systeem gebruiken op de afgesproken datum, tenzij er werkelijk cruciale eisen zijn vervallen.
  • Vaak kom je tot de ontdekking dat niet alle oorspronkelijk eisen echt cruciaal zijn en na het uitwisselingsverzoek in hun geheel kunnen vervallen. Daardoor is het project vaak korter en minder kostbaar met uitwisselingsverzoeken dan met veranderverzoeken.

Evalueer voor de volgende stap—Gebruik het systeem vóórdat je de volgende ontwikkelepisode ingaat. Je krijgt zo enorm veel waardevolle terugkoppeling over het systeem waardoor je het vervolgproject veel beter kunt definiëren. Gebaseerd op daadwerkelijk gebruik van het huidige systeem kan je eisen toevoegen en laten vervallen. Je leert wat er wel en niet werkt. Je leert meer over de daadwerkelijke behoefte bij de gebruikers van het systeem.

Daarom:

Verzamel vervallen eisen uit een uitwisselingsverzoek die ook zinnig en cruciaal zijn in een nieuwe verhalenbundel. Start op basis van deze nieuwe verhalenbundel een nieuwe ontwikkelepisode met een nieuwe planning, nieuw budget en nieuw contract.

✣  ✣  ✣✣  ✣  ✣

AuteurPascal van Cauwenberghe +
BronAgile Fixed Price Projects +
Daarom in één regelVerzamel eisen uit een uitwisselingsverzoek in een verhalenbundel voor een toekomstige versie. +
Is een parelGebruikersverhaal +, Verhalenbundel + en Ontwikkelepisode +
ThemaBouwen + en Projectleiden +
VertalerGebruiker:Martien +
Wens in één regelZinnige wensen die vrijkomen door een uitwisselingsverzoek behouden voor de toekomst. +