Vrijgeld

Uit Pareltaal
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


…een samenleving, gemeenschap en economie.

✣  ✣  ✣

Je wilt dat het geld voor jou en jouw gemeenschap werkt in plaats van dat jij en jouw gemeenschap voor het geld werken en je wilt zelf kunnen kiezen welk systeem je daarvoor gebruikt.

Geld is primair een betaalmiddel dat het mogelijk maakt om geld en diensten onafhankelijk van tijd en plaats tegen elkaar uit te ruilen.

Daarom:

Ontwerp je geldsysteem geheel naar eigen inzicht en zodat je doelen bijna moeiteloos worden gerealiseerd. Zorg voor maximale samenhang en minimale koppeling tussen verschillende geldsystemen. Gebruik een collectieve valutawisselaar voor de koppeling tussen twee verschillende geldsystemen. Zie geldsystemen als een samenspel tussen verschillende modules die ten dienste staan aan jouw doelen. Laat iedereen vrij naar eigen inzicht geldsystemen te ontwerpen en in te voeren.

✣  ✣  ✣

stroomgeld, dynamische vertrouwensruimte en lokaalkracht helpen met de realisatie van een vrijgeldsysteem dat samenwerking, cocreatie, coproduktie, veerkracht en duurzaamheid verkiest boven concurrentie, strijd, oorlog, broosheid en verval.


✣  ✣  ✣