Zielsprofiel

Uit Pareltaal
Naar navigatie springen Naar zoeken springen


…een inidividu, een groep, een directie, een team, allen met een grootse gevaarlijke gedurfde doel en vurig verlangen en mogelijk heeft de droomvanger ieders dromen al in beeld gebracht.

✣  ✣  ✣

Je wilt de verschillen in je team overstijgen en die diversiteit aan talenten juist inzetten als krachtig scheppend vermogen. Wat is het gemeenschappelijke talent eigenlijk?

Het zielsprofiel (Deepak Chopra's "Soul Profile") krijg je boven water door iedereen de volgende zeven vragen individueel, en mogelijk voorafgegaan door een brullende stilte, te laten beantwoorden:

  1. Hoe voelde je je tijdens een piekervaring waarbij alles vanzelf gaat—flow?
  2. Wat is je levensdoel?
  3. Wat is jouw bijdrage aan jouw gezin, gemeenschap, onderneming, samenleving?
  4. Wie zijn je helden die voor jou als leidend voorbeeld dienen?
  5. Wat zijn de kwaliteiten die je zoekt in je beste vrienden?
  6. Wat zijn mijn unieke talenten—wanneer vergeet je de tijd?
  7. Wat zijn de beste kwaliteiten die ik in mijn relaties met anderen tot uiting laat komen?

Daarom:

Verzamel van alle deelgevers het zielsprofiel en vat alle profielen samen in een collectief zielsprofiel.

✣  ✣  ✣

Tot je verbazing blijkt telkens weer dat zielsprofielen, het bewustzijn van elk individu, meer overeenstemming hebben dan verschillen. Ze wijzen meestal dezelfde richting uit en helpen daarmee de spirit in de groep aan te wakkeren. Een collectief zielsprofiel werkt aanstekelijk en brengt het hogere belang duidelijk in beeld. Het gemeenschappelijk verlangen naar de zee zorgt zo voor de schepping en realisatie van de mooiste en beste boten nodig voor de reis. Maak je zielsprofiel toegankelijk door er een rivierverhaal van te schrijven.


✣  ✣  ✣

Zie ook: