Geldtuimelaar

Uit Pareltaal
Naar navigatie springen Naar zoeken springenWatertuimelaar-zen.jpg


…een vurig verlangen of grootse gevaarlijke gedurfde doel samengebald in een hoshin kanri dat je in eerste instantie niet kunt financieren.

✣  ✣  ✣

Geld verzamelen om de eerste stap te kunnen financieren van een onderneming of project terwijl je zelf te weinig budget hebt.

Net zoals bij met online veilingen worden de pagina's door de mensen die deze site gebruiken. Elk project heeft een beschrijving van het doel en de hoeveelheid geld die verzameld dient te worden. Zodra er voldoende toezeggingen (niet betalingen) verzameld zijn, zet Fondsbaar ze om in echte betalingen en maakt het totaal beschibaar voor de initiatiefnemers.

Niemand loopt enig risico bij het doen van een toezegging: verwijder alle toezeggingen en incasseer nooit geld als een collectie verloopt voordat haar totaal in toezeggingen—het tuimelbedrag—bereikt is,. Zo kan je deelnemen in een groepsaankoop of fondsenwerving zonder dat je je zorgen hoeft te maken wat andere mensen doen. Niemand betaalt totdat iedereen een toezegging doet.

Daarom:

Vraag deelgevers geheel vrijblijvend en naar draagkracht te financieren totdat het tuimelbedrag bereikt wordt dat de vrijblijvendheid omkeert in verbondenheid en het geld voor jouw doel beschikbaar maakt. Houd daarna de donateurs op de hoogte van je vorderingen en resultaten.

✣  ✣  ✣✣  ✣  ✣Hoe creëer ik een geldtuimelaar?

Als je nog geen rekening hebt wordt je gevraagd er een te maken. Kost 10 seconden. Vervolgens beschrijf je je doel, stel je het tuimelbedrag in en stuur je je verzoek je netwerk in.

Op welke manieren kan ik de geldtuimelaar inzetten?

De voorbeelden hieronder geven specifieke voorbeelden van het gebruik van de geldtuimelaar. Alle geldtuimelaar initiatieven werken op dezelfde manier: een groepsleider verzamelt geld en voert dan een doel uit. Je kunt:

  • Fondsen werven—Geld poelen voor een gemeenschappelijk doel van een groep mensen. Bijvoorbeeld het opzetten van een website voor slachtoffers van misdrijven.
  • Koopkracht vergroten—Verzamel een aantal mensen die hetzelfde willen aanschaffen. Bijvoorbeeld een iMac voor 50 mensen met 20% korting.
  • Draagkracht creëren en Groepsvoorverkoop—Biedt een product of dienst onder de voorwaarde dat een minimum aantal mensen zich inkopen. Bijvoorbeeld voor een workshop of het volgende hoofdstuk van je boek.
  • Geld verzamelen voor het goede doel—Met je klas ga je de wijk in om geld in te zamelen voor de rolstoel van je vriend.
  • Geld inzamelen voor een organisatie—Zoals het Wereldnatuurfonds, Artsen zonder grenzen of het Rode Kruis.
  • Evenement organiseren—Geld inzamelen om de zaalhuur, catering en artiesten te kunnen betalen.
  • Groepsreis organiseren'—Naar IJsland, Thailand of met z'n zestigen naar Amsterdam.

Vraag je netwerk, en als je ze hebt je 1.000 echte fans, om naar vermogen een financiële bijdrage te storten op je tuimelrekening. Stel het tuimelbedrag in op het minimum bedrag dat je nodig hebt om de eerste cruciale stap van je project te financieren. Geef op verzoek elke financiële bijdrage terug aan de donateur totdat het tuimelbedrag bereikt is. Zodra het tuimelbedrag bereikt is is het geld van jou en kan je die eerste stap ermee betalen.

Geven willekeurige mensen op het Internet mij wel geld?

Maak alle initiatieven voor een geldtuimelaar open voor de elke toezegging van bezoekers. Richt je op specifieke bezoekers en schrijf ze persoonlijk (en mogelijk viraal) aan. start een rumoer. Als er toevallige voorbijgangers ook een bedrag in de geldtuimelaar gooien is dat mooi meegenomen.

Wat kost een geldtuimelaar?

Maak het starten van een geldtuimelaar en het doen van toezeggingen volkomen GRATIS.

Nota bene, er zijn geen kosten verbonden aan het opzetten van een geldtuimelaar. Niemand betaalt iets als een geldtuimelaar verloopt.

Hoe kan ik mijn bijdragen behouden als ik mijn drempel niet bereik?

Nadat je geldtuimelaar is gestart heb je vijf dagen de tijd om jouw doelstelling aan te passen. Als je gedurende deze tijd tot inzicht komt dat je je doel niet haalt, kan je het tuimelbedrag verlagen. Het minimale tuimelbedrag dat je in kan stellen bedraagt €200.

Alle tuimelbedragen moeten gehaald zijn vóór hun deadline.

Als je dichtbij je tuimelbedragl bent en je dreigt uit de tijd te lopen is het toegestaan om zelf het verschil bij te leggen zodat de geldtuimelaar omkiept.

Voorziet de geldtuimelaarin leningen?

Voor leningen en investeringen bevelen we ons netwerk van bedrijfsengelen aan.

Hoe krijg ik mijn geld zodra ik mijn tuimelbedrag heb bereikt?

Groepsleiders kunnen op de volgende twee manieren beschikking krijgen over hun fonds:

  1. Via hun PayPal rekening—Via een overschrijving waarvoor een standaardbedrag van €10 transactiekosten in rekening wordt gebracht.
  2. Via hun bankrekening—Het totaal verzamelde bedrag wordt overgemaakt op een willekeurige Nederlandse bankrekening.

10 % van het opgeleverde bedrag (en uitsluitend van die geldtuimelaars het tuimelbedrag op tijd hebben bereikt) komt ten goede aan het onderhoud van de mensen en middelen die nodig zijn om de geldtuimelaar te onderhouden.

Kan iederen een toezegging doen op een collectie? Wat als ik mijn project onzichtbaar wil houden?

geldtuimelaar behoudt alle toezeggingen totdat het tuimelbedrag is bereikt en verzamelt dan alle betalingen.

Zijn mijn kredietkaart- en betalingsgegevens veilig?

geldtuimelaar behandelt jouw financiële gegevens nooit direct en slaat het nimmer op. PayPal of jouw eigen bank draagt zorg voor alle betalingshandelingen. Toezeggingen worden geïnd als automatische incasso met een eenmalige machtiging. Dit lijkt veel op de manier waarop jouw kredietkaart "geautoriseerd" is voordat je brandstof tankt zijn de zelfbedieningsstation. In feite geeft elke donateur een eenmalige machtiging tot automatische incasso van het toegezegde bedrag.

Welke munteenheden accepteert Fondsbaar?

Alle toezeggingen zijn in euro of worden geconverteerd naar euro door PayPal of de bank.

Welke tijdzone bepaalt wanneer de geldtuimelaar is verlopen?

Centraal Europese Tijd.

Hoe voorziet geldtuimelaar in een vertrouwenssysteem? Hoe kan ik een groepsleider vertrouwen?

In de meeste gevallen is het gezamelijke gewicht van 20 of 25 wachtende bijdragers voldoende krachtig om hun belofte na te komen. Echter, voor de geldtuimelaar gelden dezelfde richtlijnen als voor veilingen bij Marktplaats.nl: stel vragen en verifieer de betrouwbaarheid van groepsleiders voordat je een toezegging doet.

Wat is de maximale tijd dat mijn geldtuimelaar geldig is?

PayPal beperkt op dit moment toezegging tot 26 dagen.

Gooit geldtuimelaar de toezeggingen echt weg als een collectie verloopt omdat ze haar doel niet haalt?

Zeker. Groepsleiders kunnen hun doel echter zo laag als €200 zetten.

Wat gebeurt er als mijn geldtuimelaar 90--99% van haar doel haalt?

Neem contact op met klantenzorg@geldtuimelaar.nl en verzoek om twee dagen verlenging.

Is geldtuimelaar een organisatie voor fondsenwerving zonder winstoogmerk?

Nee. Neem in verband met belastingdoeleinden contact op met een organisatie zonder winstoogmerk (vaak een stichting) als je via geldtuimelaar bijdragen wilt geven.

Voorbeelden